112

Vier mannen mishandelen en overvallen (74) zakenman in eigen woning

Een 74-jarige zakenman uit Maastricht werd in de nacht van 7 op 8 juli 2019 overvallen in zijn woning aan de Gaspeldoorn in Maastricht. De vier gewelddadige daders gingen er met een bijzondere buit vandoor.

Het viertal drong, vermoedelijk tussen 03.00 en 03.45 uur, de woning van de man binnen. Ze waren gericht op zoek naar een kluis waarin geld, goud en juwelen zouden liggen.

Gedwongen kluis te openen

Het slachtoffer werd door hen overmeesterd en uit zijn bed gehaald. Ze bonden hem vast, mishandelden hem en doorzochten zijn woning. Ook dwingen ze hem zijn kluis te openen. De overvallers verlieten, met buit, vermoedelijk tussen 04:00 en 04:20 uur de woning.

Het slachtoffer wist zich daarna zelf te bevrijden en is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld.

Opvallende horloges

De zakenman is honorair consul van de staat Israël. Hij heeft de afgelopen jaren een aantal bijzondere stukken verzameld met verwijzingen naar de staat Israël, waaronder verschillende munten en horloges.

Zo is er onder andere een Hublot-horloge met Davidsster op de wijzerplaat en achterkant van het sieraad en een Breitling-horloge, uitgegeven ter ere van 70-jarig bestaan staat Israël, gestolen. Daarnaast werd een aantal horloges meegenomen van Jaeger Le Coultre en ook enkele bijzondere modellen van merken als Vacheron, Cartier en Constantin.

Bij woningoverval hebben de daders ook enkele herdenkingsmunten buit gemaakt. De hele lijst van gestolen spullen in hier terug te lezen. Laat het alstublieft weten als je deze horloges en/of de munten herkent. Mogelijk zijn deze na de overval ergens te koop aangeboden.

Signalement van de overvallers

Hoewel het slachtoffer door de indringers werd overdonderd, wist hij toch een signalement door te geven aan de politie.

Het slachtoffer schatte zijn belagers rond 1.65 meter lang. Ze spraken goed Nederlands met een buitenlands accent. Alle vier de mannen waren in het zwart gekleed, hadden een slank postuur en droegen bivakmutsen.

Auto’s in de buurt van de woning

Er zijn die nacht van zondag 7 op maandag 8 juli drie auto’s in de buurt van de woning gefilmd. Een lichtkleurige auto rijdt rond 03.10 uur vanaf de rotonde aan de Vijverdalseweg richting de Gaspeldoorn.

Iets voor 04.30 uur rijdt een donkere auto vanuit de richting van de woning van het slachtoffer. Twee minuten later rijdt er opnieuw een donkere auto, maar nu richting diezelfde woning.

De politie komt graag in contact met de bestuurders van deze auto’s, ook om eventueel uit te sluiten dat zij iets met de overval te maken hebben.

Tips

Heb je een vermoeden wie de daders zijn of heb je andere informatie over deze zaak? Neem direct contact op met de recherche. Dat kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.