Misdaad

Woning Hoornse familie opnieuw mikpunt van vernieling: ruit ingegooid

Weer is het raak aan de Van Beijerenstraat in Hoorn. Bij de bovenbuurman van het al eerder door vernielingen getroffen gezin is vrijdagnacht een raam aan de voorzijde van de woning ingegooid. De bewoner, die in een ander deel van de woning lag te slapen, heeft zelf niks van de vernieling gemerkt. Een getuige zag twee jongens wegfietsen.

Vorig weekend werd bij de woning een schuur in brand gestoken. Ook deze bleek van de bovenbuurman te zijn. Eerder werd de auto van de vader van het gezin in brand gestoken en zijn er ruiten ingegooid.

Lees ook: Gezin Hoorn opnieuw getroffen: schuur in de as bij brand

Het is dus al lange tijd onrustig in de Hoornse straat. De problemen zouden zijn ontstaan na incident op het werk van de vader van het gezin, Ayoub. Een buurtbewoner vertelde vorige week tegen Hart van Nederland: “Hij zegt dat het iemand is van zijn werk, hij werkt in de zorg, zegt ‘ie. En dat hij daar iemand heeft ontmoet of weet ik veel, maar die dus iets tegen hem heeft en dit allemaal doet.”

Politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van de vernieling van vrijdagnacht. In een bericht op hun site  bevestigt ze dat ze al een getuige hebben gesproken. De getuige heeft de politie verteld dat er twee jongens na de vernieling  zijn weggefietst in de richting van de binnenstad.

Het onderzoek naar de vernieling is nog bezig. Ook kijkt de politie naar de eventuele relatie met eerdere incidenten in de straat. Iedereen die meer informatie heeft, kan contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900 – 88 44. Anoniem je verhaal doen mag ook, bel daarvoor naar 0800 – 70 00.

Buurt-app

De buurtbewoners zijn de onrust ondertussen meer dan zat. Daarom hebben ze een buurt-app in het leven geroepen om elkaar snel op de hoogte te kunnen brengen van ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld een nieuwe vernieling. “We proberen in de wijk te voorkomen dat dit soort dingen nog vaker gebeuren. Dit moet stoppen” aldus een bezorgde buurman.