112

Winkeldieven jatten 45 diepvrieskreeften voor luxe kerstmaal

Winkeldieven hebben zondagmiddag geprobeerd een heel kerstdiner bij elkaar te stelen in Rotterdam. De twee mannen hadden maar liefst 45 diepvrieskreeften uit de supermarkt gestolen.

De melding van de diefstal kwam bij de politie binnen via een oplettende klant. Deze klant zag hoe de twee mannen in een supermarkt in Capelle Oostgaarde een riante kerstmaaltijd bij elkaar aan het stelen waren.

Achtervolging

“Nadat 112 was gebeld, omdat de beiden mannen inmiddels de winkel hadden verlaten, namen twee eenheden tactisch posities in om de auto te onderscheppen”, schrijft Politie Rotterdam-Oost op Facebook. “De melder volgde de verdachten en gaf de agenten constant hun locatie door.”

Uiteindelijk weet de politie de auto te onderscheppen. Twee mannen van 31 en 33 jaar oud worden aangehouden. “In de auto troffen we maar liefst 45 stuks diepvries kreeft en ander lekkers voor het familiair avondmaal”, laat de politie weten. “Een totale waarde van honderden euro’s.”

Nog meer gestolen

Naast het avondmaal trof de politie ook negentien verpakkingen met Calvin Klein boxers, twee Fils truien en een Philips scheerapparaat aan. De politie vermoedt dat deze eveneens gestolen zijn.