Sport

Willem II hoopt dat Ajax-spelers met hun hoofd bij Tottenham zitten

Willem II en Ajax strijden zondag in een uitverkochte Kuip om de KNVB-beker. Voor veel spelers van de club uit Tilburg is de finale de eerste en de laatste kans op een prijs.

Ajax speelt de komende weken nog om de landstitel en kan woensdag na 23 jaar de eindstrijd van de Champions League halen.

‘Met hun hoofd bij Tottenham’

”Dit wordt en blijft de belangrijkste wedstrijd uit mijn loopbaan”, blikte Jordens Peters vooruit. De aanvoerder van Willem II weigerde vrijdag zijn 32e verjaardag te vieren. Alles moet wijken voor de finale. ”Winst van de KNVB-beker moet mijn verjaardagscadeau worden. Daarna gaan we feest vieren.”

Willem II verloor vorige maand nog met 4-1 van Ajax in Tilburg. ”Maar in de eerste helft waren we zeker kansrijk”, zei Peters die hoopt dat de spelers van Ajax al met hun hoofd bij de return van woensdag tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League zijn. ”Zo’n wedstrijd kan toch meespelen”, stelde hij.

Geen speler van Ajax wil de kraker tegen de Spurs missen. Wat doen zij als Willem II de finale hard maakt? Trekken ze hun been dan in? Als het aan de aanvoerder van Ajax ligt niet. ”Wij zullen net zoveel energie moeten leveren als in de Champions League. Anders komen we in de problemen”, benadrukte Matthijs de Ligt.

Jaren gewacht op een prijs

Willem II won de KNVB-beker tweemaal, de laatste keer in 1963. Ajax nam de ‘dennenappel’ achttien keer mee naar Amsterdam, de laatste keer in 2010. ”Dat is veel te lang geleden voor een club als Ajax”, vindt trainer Erik ten Hag. Ajax wacht ook al vijf jaar vergeefs op een prijs.

Ten Hag zal niet veel spelers rust gunnen met het oog op de return met de Spurs van drie dagen later. ”We stellen een team op dat Willem II kan verslaan”, zei hij. ”Veel spelers van ons hebben ook nog nooit iets gewonnen. De KNVB-beker is een doel voor ons.”

Exodus naar Rotterdam

In Tilburg leeft de finale van de KNVB-beker al sinds de gewonnen halve eindstrijd tegen AZ. Maar liefst 18.500 fans komen met 220 bussen naar Rotterdam. De 15.000 fans van Ajax reizen met 160 bussen en zes treinen naar De Kuip