Lifestyle & Entertainment

Wham! en Mariah Carey grote winnaars van deze kerst

Wij Nederlanders zijn gek op kerstmuziek. En dan vooral op All I Want For Christmas Is You van Mariah Carey en Last Christmas van Wham! Deze twee nummers domineren de lijstjes.

In de Dutch Single Top 100 staat Mariah Carey met All I Want For Christmas Is You op 1, vorige week moest ze het nog doen met de vierde plek. En Wham! stijgt nog sneller in de lijst. Last Christmas vloog van nummer 9 naar plek 2. Ook Christ Rea, Michael Bluble, Ariana Grande en Andy Williams staan met kerstnummers in de top 10 van de Dutch Single Top 100.

Spotify en Streaming Top 40

Op Spotify heeft kerst deze week nog grotere impact. Slechts een van de nummers in de top 10 heeft niets met de feestdagen te maken: Dance Monkey – Tones and I. Bij de streamingdienst staat ook Mariah Carey op 1, gevolgd door Wham!

In de Streaming Top 40 van afgelopen woensdag is ook Mariah Carey de hoogste genoteerde plaat. En ook Wham! doet het goed met een derde plek. Voor de rest bestaat de top 10 uit andere muziek, met Dance Monkey van Tones and I op een tweede plek.

Kijk en lees terug: De kersttoespraak van koning Willem-Alexander

All I Want For Christmas Is You

Mariah Carey bracht het nummer All I Want For Christmus Is You in 1994 uit. In Engeland en Amerika haalde de song direct na uitgave wel een top 10-notering maar de hoogste positie bleef buiten bereik. In de Nederlandse top 40 kwam Carey niet verder dan een 5e plek.

In de loop van de afgelopen jaren heeft het nummer zich een vaste positie in de kerstlijstjes veroverd. Ieder jaar scoor All I Want For Christmus Is You wereldwijd top 10-noteringen, zeker sinds het moment dat streams meetellen in de populariteitspolls.

Het nummer heeft Carey geen windeieren gelegd. Volgens berekeningen uit 2017 had het lied toen al 60 miljoen US dollar opgeleverd aan royalties.

Nog een keer dan

Voor de liefhebbers, die er geen genoeg van krijgen: eerst nog een keer Mariah Carey en daaronder Wham!