112

Grote verslagenheid bij collega's verongelukte Polen: 'Nieuws als mokerslag binnengekomen'

De vier Polen die zondag dood uit een te water geraakte auto in Obdam werden gehaald, werkten bij bloembollenbedrijf Borst in dezelfde plaats. Daar reageren collega’s van de vier slachtoffers, een 48-jarige vrouw en drie mannen tussen de 20 en 21 jaar, verslagen.

Zij roken al onraad omdat de vier sinds vrijdagavond spoorloos waren en schakelden niet alleen de politie in maar gingen ook zelf zoeken, vertelt Elly Borst, de zus van de eigenaar van het bedrijf. “Vanmorgen was er ook al heel veel onrust omdat iedereen al wist dat er iets helemaal fout was gegaan. Op gegeven moment werd dat bevestigd. Dat is als een mokerslag aangekomen.”

Lees ook: Vier mensen overleden bij ongeluk in Obdam

De families van de slachtoffers zijn vanaf het moment dat ze vermist bleken, continu op de hoogte gehouden door de collega’s. “Een van de slachtoffers, de man van 21, was 7 maanden geleden voor het eerst vader geworden”, vertelt Elly aangeslagen. “Het kind en zijn vrouw wonen in Polen. Hij zou eigenlijk eind volgende week weer teruggaan naar Polen. En dat was vooral omdat zijn vrouw het fijn vond als hij weer naar huis zou komen…”

Lees ook: Vier doden in auto te water Obdam zijn Polen

De slachtoffers werkten pas sinds begin januari in het bedrijf. “Ze werden zeer gewaardeerd. Het waren hele aardige mensen”, zegt Elly. Zondagavond zijn de collega’s samengekomen om hun verdriet met elkaar te delen, ondersteund door Slachtofferhulp. Maandag is er opnieuw een bijeenkomst.

De politie onderzoekt hoe het ongeval kon gebeuren.