Gezondheid

Weer regent het knuffels in De Kuip

Supporters van ADO Den Haag hebben in de 12e minuut van de uitwedstrijd tegen Feyenoord vanuit het uitvak duizenden knuffels naar beneden gegooid. De knuffels waren bedoeld voor kinderen die onder behandeling staan in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. De kinderen zijn op uitnodiging van Feyenoord aanwezig bij de wedstrijd en zitten op de tribunes onder het uitvak. (Tekst gaat verder onder beeld)

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük besloot de wedstrijd zelfs even stil te leggen toen alle knuffels naar beneden werden gegooid. De ‘regen’ duurde bijna een minuut lang. De ADO-fans kregen luid applaus van de overige toeschouwers, die ‘You’ll never walk alone’ zongen.

Drie jaar geleden vlogen ook al knuffels door De Kuip toen ADO Den Haag op bezoek kwam. Beelden van de fraaie supportersactie gingen de wereld over. De FIFA nomineerde de actie zelfs voor de jaarlijkse Fan Award. (Tekst gaat verder onder beeld)

De fans uit Den Haag besloten nu opnieuw knuffels in te zamelen. Ze kregen zoveel exemplaren binnen, dat die lang niet allemaal mee konden naar De Kuip. Daarom werd een extra actie opgezet. Knuffels kunnen voor 1 euro ‘geadopteerd’ worden en de opbrengst gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis. AZ, dat de thuiswedstrijden voorlopig in Den Haag speelt omdat een gedeelte van het dak van het eigen stadion is ingestort, besloot direct 5000 stuks te adopteren.

Daarnaast worden de shirts geveild die de ADO-spelers in De Kuip dragen. Ook die opbrengst gaat naar het kinderziekenhuis.