Lifestyle & Entertainment

Wat Vindt Nederland: we gaan op vakantie en nemen mee..?

Wij Nederlanders houden ervan – ook op vakantie- om zo voordelig mogelijk uit te zijn. Dat geldt ook voor de boodschappen. En die zijn het goedkoopst in Spanje, blijkt uit cijfers van het CBS. En toch nemen we het liefst zoveel mogelijk mee van thuis.

Er wordt van alles meegesleept op vakantie. Maar doet echt iedereen dat? En wat nemen we dan het allerliefst mee? (Tekst gaat verder onder video)


Lees ook: Boodschappen op vakantie in Spanje goedkoopst

Aan ons vakantieonderzoek deden 1300 mensen mee. De mythe van de Nederlander die z’n kofferbak volstopt met eten, wordt toch deels ontkracht. Veertig procent zegt nooit boodschappen mee te nemen op vakantie.

Maar er is ook een grote groep, 39 procent, die dat wel doet maar dan alleen als ze met de auto op vakantie gaan. En dan is er een kleine harde kern, 18 procent die, of ze nou met het vliegtuig, de auto of de fiets gaan, altijd Hollandse waar bij zich stopt.

En wat nemen we dan mee, wat is het populairst? Op 1 staat koffie, want die van ons smaakt toch het lekkerst. Op 2 de klassiekers pindakaas en hagelslag en op 3 snoep, en dan met name drop.