112

Vrouw steekt snelweg over voor jerrycan benzine, laat jonge kinderen achter in auto

Een vrouw, die benzine nodig had, is zondagavond twee keer lopend de A15 bij Rhoon overgestoken. Haar auto, waarin drie kleine kinderen zaten, stond op de vluchtstrook.

Dat meldt RTV Rijnmond maandag.

“Dit is de meest idiote actie die ik ooit zag”, aldus berger Arjan Verhoeven, die ook vrijwilliger is bij de stichting Ambulance Wens. Een collega van Arjan zag de auto met de kleine kinderen stilstaan op de vluchtstrook. Hij stopte zijn voertuig achter de auto en regelde een rood kruis boven de rijbaan. Niet veel later kwam de moeder aangelopen.

Zes rijbanen

De vrouw moest zes rijbanen oversteken om bij het tankstation te komen. Daar vulden zij een jerrycan met brandstof om vervolgens met een volle jerrycan, over de snelweg, weer terug te lopen naar haar voertuig. Op sympathie van Berger Arjan hoeft zij niet te rekenen: ”Je wilde je de kinderen niet alleen laten? Wat als je werd geschept door een auto?”, schrijft hij verder onder het bericht op Instagram.

In de auto zaten volgens hem twee kinderen van vier of vijf jaar. Het derde kind was volgens hem ‘Maxicosi klein’. Op de auto zat geen kinderslot.