112

Vrouw (72) uit Haarlem op gruwelijke wijze overvallen: 'We knippen je vinger eraf!'

Een 72-jarige vrouw uit Haarlem is vanmorgen op heftige wijze in haar woning overvallen. Bezorgde buurtbewoners vertellen aan Hart van Nederland dat de vrouw werd vastgebonden en dat de daders haar vinger dreigden af te knippen als ze niet zou meewerken.

Maandagochtend rond half tien wordt de vrouw overvallen in haar woning. Twee mannen deden zich voor als pakketbezorgers met een pakketje voor de buurman. Op een bepaald moment laten de mannen een briefje vallen waarop de vrouw het probeert op te rapen. Wanneer ze bukt geven de mannen haar een trap naar binnen, en begint de nachtmerrie voor de vrouw.

De vrouw wordt door de twee daders via de trap naar boven gesleept en haar mond wordt dichtgetapet. Een buurvrouw zegt dat er een doek over het hoofd van het slachtoffer wordt gedaan en dat ze wordt vastgebonden.

Gedreigd om vinger af te knippen

Geld is waar de daders naar op zoek zijn. Maar bij de vrouw valt niks te halen, zeggen buurtbewoners tegen onze verslaggever. “Uiteindelijk dreigden de mannen zelfs om haar vinger af te knippen,” zegt een buurtbewoner.

Voor de vrouw volgen pijnlijke momenten. Op een bepaald moment kan ze haar arm niet meer voelen. Haar arm is helemaal blauw omdat ze gekneveld is. Op dat moment worden haar armen iets losgemaakt, waarna de overvallers weggaan. Ze rennen naar een auto verderop in de straat waar een derde persoon in zit, en ze rijden weg.

Buurt in shock na overval in Haarlem

Tweeënhalf uur zijn de overvallers in totaal binnen geweest. Binnen is het een grote puinhoop, alles is overhoop gehaald. Ze hebben een aantal kostbare spullen meegenomen.

Uiteindelijk raakt de vrouw lichtgewond en zoekt ze na de gebeurtenis meteen hulp bij haar buren. In de buurt is iedereen in shock, vertellen omwonenden aan Hart van Nederland. Buren durven door de gebeurtenis de deur niet meer te openen.

In Rotterdam overval op dezelfde manier

Het is niet de eerste keer dat iemand thuis wordt overvallen door mensen die zich voordoen als pakketbezorgers. Afgelopen zaterdagavond is een 36-jarige man uit Hoogvliet in zijn woning vastgebonden en mishandeld. De twee mannen waren gekleed in een uniform van PostNL.

Lees ook: Meer over de woningoverval in het Rotterdamse Hoogvliet, afgelopen zaterdag

De politie neemt de zaak in Haarlem hoog op en zoekt mensen die vóór 09.30 uur en ná 12.45 uur verdachte personen hebben gezien in de omgeving van of op de Zomerkade in Haarlem. Ook bij andere informatie of camerabeelden die kan helpen bij het opsporen van de daders wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie in Haarlem via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.