Opmerkelijk

Vrouw doet valse aangifte na vreemdgaan: 'Deze zaak kent alleen maar verliezers'

Een vrouw uit Asten heeft samen met haar man een werkstraf opgekregen van 80 uur. Dit nadat de vrouw een valse aangifte had gedaan, nadat zij vreemd was gegaan met een andere man.

De vrouw ging twee jaar geleden op stap met een groep mannen. Nadat de avond op zijn eind liep, ging de vrouw mee met de groep naar het huis van een van de mannen. Omroep Brabant beschrijft dat  haar echtgenoot de vrouw halfnaakt in bed vond en het overduidelijk was dat ze seks had gehad.

Gedrogeerd en verkracht

De vrouw zei later tegen haar echtgenoot dat ze zich niks van de avond kon herinneren. Ze beweerde later dat ze gedrogeerd en verkracht was en deed vervolgens aangifte.  De groep mannen zei echter dat de vrouw vrijwillig seks heeft gehad en dat ze haar nog gesommeerd hebben om de daad niet te verrichten. De rechter oordeelde dat het om een valse aangifte ging, aangezien er niet bewezen kon worden of de vrouw verkracht was.

Haar echtgenoot werd daarnaast bestraft vanwege smaad en laster. Dit omdat hij een mail verzond binnen de carnavalsvereniging over wat er allemaal aan de hand was. In die mail zei hij dat zijn vrouw verkracht en gedrogeerd bleek te zijn. Dit viel rauw op het dak van de groep mannen, want zij zijn namelijk ook lid van dezelfde carnavalsvereniging.

”Deze zaak kent alleen maar verliezers”

De rechter besloot daarom de man en de vrouw een taakstraf op te leggen kregen van 80 uur. De officier van justitie gaf aan dat voor beide partijen deze zaak niet goed heeft uitgepakt. ”Deze zaak kent alleen maar verliezers.”