Vrijdagmiddag opnieuw noodweer verwacht

DEN HAAG (ANP/WEERONLINE) – Er komt opnieuw zwaar onweer aan. Vrijdagmiddag ontstaan halverwege de middag boven het zuidwesten de eerste onweersbuien. Deze trekken volgens Weeronline noordoostwaarts over het land en nemen daarbij toe in activiteit. Er is kans op hagel en zeer zware windstoten.

Vooral de zware windstoten kunnen voor veel overlast zorgen. In Zeeland valt de overlast mogelijk mee, maar in de rest van het land is kans op zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur. Zeer lokaal kan de wind zelfs uithalen naar ruim 110 kilometer per uur.

Ook moet rekening gehouden worden met hagel. De buien trekken erg snel over, waardoor er geen extreem grote neerslagsommen worden verwacht. Desondanks is zeer lokale wateroverlast door veel regen in korte tijd niet uitgesloten.

Ook buiten de buien om waait het flink. Nadat het noodweer is weggetrokken wakkert de wind aan en in de nacht naar zaterdag staat er een vrij krachtige tot harde zuiden- tot zuidwesten wind. Aan de kust is zelfs een stormachtige wind mogelijk.