112

Vrachtwagenchauffeur Toni in been gestoken door woeste automobilist

Toni Helmer uit Breda is een bizarre ervaring rijker. Het ene moment reed hij op de snelweg bij Parijs, het andere moment heeft hij een slagersmes in zijn been!

Het gebeurde afgelopen donderdag. Hij werd afgesneden door een automobilist, toeterde en toen werd hij klemgereden en kwam de bestuurder van de auto naar hem toe, opende de deur en stak hem in zijn been. Het ging heel snel, zo snel dat hij niet het kenteken van de auto kon zien. Nu zit hij thuis in Breda met een wond in zijn been.

‘Bloed gutste eruit’

Na de steekpartij stond Toni midden op de snelweg. Bij besluit de bloeding te stelpen met een dot papier in zijn broek. “Het bloed gutste eruit, ik moest iets ondernemen.” Hij reed naar de eerstvolgende plek op de vluchtstrook, 2 kilometer verderop. “Daar stond gelukkig een collega-chauffeur. Ik strompelde naar hem toe en hij belde de hulpdiensten.”

Zoon schiet te hulp

Na een kort ziekenhuisbezoek en een paar hechtingen heeft zijn zoon Leon, die het bedrijf runt, Toni opgehaald en naar Nederland gebracht. Leon was net onderweg naar Sevilla om daar een lading te lossen. “Ik heb aan de klant gevraag of ik mijn vrachtwagen daar even kon laten staan om naar mijn vader te vliegen. Gelukkig was dat helemaal geen probleem. Toen ik aankwam in Sevilla stond de auto naar het vliegveld klaar. Dat was zo ontiegelijk fijn!” Samen op weg naar huis, met nog even een kleine d-tour van 300 kilometer om de vracht van de vrachtwagen van pa te lossen.

Maar, aan lang thuiszitten denkt de 65-jarige Toni niet. “Vrijdagochtend gaan de hechtingen er uit en daarna ga ik weer aan de bak!”