Sport

Voormalig manager eist tien miljoen pond van Daniel Ricciardo

Glenn Beavis, de voormalig manager van Daniel Ricciardo, heeft de coureur voor de rechter gedaagd. Beavis eist meer dan tien miljoen Britse pond van Australiër vanwege vermeende onbetaalde commissie voor zijn nieuwe contract met Renault.

Ricciardo reed meerdere bijna drie seizoenen aan de zijde van Max Verstappen. Vorig jaar stapte de 30-jarige Australiër over naar Renault.  Ook wisselde hij van management. Beavis beweert nu een commissie van twintig procent te moeten krijgen over het basissalaris van Ricciardo. Verder zou hij nog commissies moeten ontvangen voor elke nieuwe deal die de coureur zou sluiten, dus ook de overstap naar Renault.

Rechtszaak

De coureur zelf meldt in een statement aan Motosport.com dat hij de strijd met zijn ex-manager voor de rechter wil aangaan. “De claim van Glenn Beavis is niet gegrond”, aldus de Australiër. ”Het is ongelukkig dat hij deze volstrekt onverantwoorde claim indient. Ik heb de intentie om dit tijdens de rechtszaak volledig te gaan verdedigen.”

Riccardo kent vooralsnog geen succesvol seizoen bij de Franse renstal. Zijn beste resultaat was de zesde plaats in de Grand Prix van Canada. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat hij tiende.

Foto: ANP