Dieren

Vijf kippen in dichtgeplakte doos gedumpt bij kinderboerderij in Amstelveen

Het is een wonder dat ze nog leven: de vijf kippen die maandag werden gedumpt bij een kinderboerderij in Amstelveen. Urenlang zaten ze op elkaar gepropt in een met tape dichtgeplakte doos met een vuilniszak eromheen.

De beheerder van de kinderboerderij aan de Bankrasweg had de doos al om 08:00 uur bij de ingang zien staan, maar dacht dat de doos bij verhuizers hoorde die verderop aan het werk waren. Pas rond 12:30 uur werd het hem duidelijk dat het geen verhuisdoos was, waarna hij de dichtgeplakte doos opende.

Onder het bloed

In de doos zaten een haan, een hen en drie vermoedelijk jonge witte haantjes. “De doos zat onder het bloed en de kippen waren heel erg bang,” schrijft Comité Dierennoodhulp op haar Facebook-pagina. De beheerder belde de dierenambulance, die de kippen naar de opvang in Rijsenhout heeft gebracht.

Lees ook: Negen kippen in kartonnen doos gedumpt naast pannenkoekenrestaurant in hartje Amsterdam

Comité Dierennoodhulp wil graag weten wie de dieren heeft gedumpt. “Iemand moet de kippen kennen en eerder gezien hebben”, schrijft het comité. “Het moet toch iemand opvallen dat diegene die de kippen had, ze opeens niet meer heeft.”

Gouden tip

De dader komt waarschijnlijk uit de omgeving van Amstelveen. “Als we weten wie de dader is kunnen we aangifte tegen hem doen want het dumpen van dieren is strafbaar en dierenmishandeling. Bovendien zijn deze dieren ternauwernood ontsnapt aan de verstikkingsdood.” Comité Dierennoodhulp looft een beloning van 150 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de dader.