112

Vijf gewonden na aanvaring tussen tanker en cruiseschip op Westerschelde

Bij een aanvaring op de Westerschelde tussen een Zwitsers passagiersschip en een tanker zijn vijf mensen lichtgewond geraakt, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland.

Een persoon is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek, de anderen konden aan boord behandeld worden.

De aanvaring tussen de beide schepen vond kort na middernacht plaats op de Westerschelde ter hoogte van Terneuzen. Het passagiersschip Viking Indun, dat riviercruises maakt, was vanuit Antwerpen op weg naar Gent terwijl de tanker Chemical Marketer juist koers zette naar Antwerpen. Over de oorzaak van de aanvaring is nog niets bekend.

171 passagiers aan boord

De Viking Indun heeft 171 passagiers aan boord en telt 44 bemanningsleden. Beide schepen hebben geen lekkage, want de beschadigingen zitten boven de waterlijn. Het passagiersschip is naar de binnenhaven van Terneuzen verplaatst. Daar wordt het geïnspecteerd.

Lees ook: Cruiseschip geëvacueerd na botsing op de Waal

Na de inspectie wordt besloten of het schip de reis kan voortzetten. Ook de tanker, die flink beschadigd is, wordt geïnspecteerd. Het schip is geladen met aardolie.

Erg geschrokken

De opvarenden zijn nog steeds aan boord van het passagiersschip. Sommigen van hen zijn erg geschrokken door de aanvaring, aldus de woordvoerder.

ANP
Beeld: Provicom