112

Vier mensen gewond nadat beschonken Poolse bestuurder ongeluk veroorzaakt

Bij een aanrijding in het Brabantse Hapert zijn in de nacht van zaterdag op zondag vier mensen gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde rond 01.15 uur op de de kruising Burgemeester van Woenseldreef – Lemel.

De hulpdiensten, waaronder de politie en verschillende ambulances waren snel ter plaatse.

Frontale botsing

Volgens getuigen reed de auto, met daarin vijf personen, met een hoge snelheid richting kruising. Van de andere richting kwam op dat moment een bestelwagen met daarin twee vrouwen en een hond naar de kruising. De Poolse bestuurder kon de bestelwagen niet meer ontwijken, verloor de macht over het stuur en knalde frontaal op de bestelbus.

Ambulancepersoneel heeft de twee vrouwen meegenomen naar het ziekenhuis met onder andere nekklachten. De hond die achterin de bestelbus zat in een bench is gelukkig niet gewond geraakt. Hij is door buurtbewoners meegenomen voor de nacht. Uit de andere auto zijn een man en vrouw naar het ziekenhuis vervoerd. Het is onbekend hoe ernstig de verwondingen zijn.

De bestuurder van de Poolse auto mocht na controle van de politie mee naar het bureau omdat hij te veel in het glaasje had gekeken.

Bezaaid

De weg lag bezaaid met onderdelen van de voertuigen, een lantaarnpaal en verkeersborden. Ook lag er flink wat olie op het wegdek. De gemeente Bladel heeft inmiddels de olieresten opgeruimd. Een bergingsbedrijf heet de twee zwaar beschadigde auto’s meegenomen.

Beeld: SQ Vision