112

VIDEO: Aanstormende trein ramt op spoorbrug stilstaande auto

Er zijn beelden verschenen van het ongeluk dat donderdag gebeurde vlakbij de Paradijssluis aan het Jaagpad bij Meppel. Gisteren berichten wij dat de aanrijding plaatsvond op een bewaakte overgang. Maar de vork blijkt toch iets anders in de steel te zitten.

Het ongeval gebeurde namelijk niet op een bewaakte overgang maar op een spoorburg. Wie de beelden bekijkt vraagt zich waarschijnlijk af hoe het kan dat er voertuig op deze manier stilstaat op een spoorbrug.

Lees ook: Trein botst op auto bij Meppel, bestuurder op tijd ontsnapt

Spoorburg aangezien voor afslag

Het is mogelijk dat de bestuurster de spoorbrug heeft aangezien voor een afslag. Toen ze eenmaal de bocht had kwam de vrouw erachter dat ze niet verder kon en wou mogelijk keren. Hierbij is  vast komen te zitten met haar voertuig. Net voor de aanstormende trein wist ze het voertuig veilig te verlaten.

De politie is inmiddels bezig met het onderzoek naar het aparte ongeval. Zij gaan meerder getuigen spreken om een compleet beeld te krijgen van de gebeurtenis. De politie gaat er voorlopig vanuit dat de vrouw de macht over het stuur verloor.

Door de aanrijding heeft het treinverkeer tussen Steenwijk en Meppel een aantal uren stilgelegen. Rond 13.15 uur donderdagmiddag was de dienstregeling weer normaal. Mensen die in de desbetreffende trein zaten werden met een andere trein naar hun bestemming gebracht. Andere reizigers moesten gebruik maken van de busverbinding.