Max Verstappen tweede in Abu Dhabi, derde in eindstand WK

Max Verstappen heeft het seizoen in de Formule 1 waardig afgesloten. De Limburger kwam in de laatste race van het jaar, de Grote Prijs van Abu Dhabi, als tweede over de finish. De coureur van Red Bull verzekerde zich zo van de derde plaats in de eindstand van het WK.

Lewis Hamilton bekroonde het jaar waarin hij voor de zesde keer de wereldtitel veroverde met de winst in de slotrace. In de avondschemering reed hij zijn Mercedes op het circuit Yas Marina met overmacht naar zijn elfde grandprixzege van dit seizoen. Hij boekte al de 84e zege in zijn rijke Formule 1-carrière.

Lees ook: Dit was het seizoen van Max Verstappen

Charles Leclerc reed ver achter Hamilton en Verstappen naar de derde plaats. De Monegask van Ferrari is nog niet zeker van die klassering. De wedstrijdleiding onderzoekt nog een probleem met de inhoud van zijn tank dat voor de start werd ontdekt.

Trots in Montfort

De Grote Prijs van Abu Dhabi was de eerste race sinds het overlijden van Frans Verstappen, de opa van Verstappen. In zijn café in het Limburgse Montfort werd desondanks de wedstrijd traditiegetrouw op een groot scherm getoond.

Fans in het café vinden het knap wat Verstappen voor elkaar heeft gekregen. “Ik had wel verwacht dat hij op het podium zou komen”, bekent een van hen. “Hijzelf zal die derde plek helemaal niets vinden”, merkt een ander op. “Maar het is wel mooi.”

Tekst gaat verder onder de video

Drie overwinningen

Max Verstappen haalde dit jaar drie overwinningen. In Oostenrijk, Duitsland en Brazilië stond de Nederlander op het hoogste podium. Nooit eerder haalde hij zoveel punten in een WK-seizoen.

Het nieuwe seizoen begint op 19 februari 2019 op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Daar zijn de wintertests. De eerste wedstrijd is op 15 maart in Australië. De GP op het circuit van Zandvoort is op 3 mei 2020.