Sport

Verstappen snelt naar podiumplaats in Singapore

Max Verstappen heeft er een podiumplaats uitgesleept in de Grote Prijs van Singapore. De Nederlander snelde op het stratencircuit Marina Bay naar de derde plaats. Verstappen die vanaf plek vier was vertrokken, moest aan de finish twee Ferrari’s voor zich dulden.

Sebastian Vettel was de snelste van de rode bolides. De Duitser troefde zijn teamgenoot Charles Leclerc af. De viervoudig wereldkampioen boekte zijn eerste overwinning sinds de Grote Prijs van België van vorig jaar.

Lewis Hamilton eindigde als vierde en behield de leiding in het kampioenschap. De kopman van Mercedes reed in de slotronden angstvallig dicht achter Verstappen, maar de Limburger wist een aanval van de regerend wereldkampioen op zijn derde positie te pareren.

Bandenwissel

Verstappen reed keurig op de vierde plek tot aan zijn bandenwissel. Hij volgde Vettel in de pitstraat en keerde achter de Duitser terug op de baan. Hamilton, die te lang doorreed op zijn eerste set banden en daardoor veel tijd verspeelde, kwam bij zijn terugkeer achter Verstappen te rijden. Bij Ferrari gebeurde hetzelfde met Leclerc. De Monegask reed eigenlijk heel solide aan de leiding, maar hij ging na Vettel de pitstraat in en zag tot zijn verbijstering dat zijn Duitse teamgenoot ineens voor hem reed toen hij de pitstraat verliet.

Pitstops

Na de pitstops was de Italiaan Antonio Giovinazzi heel even de leider in de race, maar allengs nam de top vier zijn definitieve posities is, met Vettel aan de leiding, Leclerc achter hem en daarna Verstappen en Hamilton. Aan die rangschikking veranderde niets, ondanks drie periodes met de safetycar wegens crashes van andere coureurs.

Verstappen zag in de titelstrijd Leclerc naast zich komen met 200 punten. De Monegask, die vaker op het podium eindigde, nam wel de derde plek over van de Limburger.

ANP