Sport

Verstappen kijkt uit naar Spa: 'Een fantastisch parcours'

De eerste seizoenshelft was een groot succes voor Max Verstappen. De Nederlander eindigde altijd in de top-5, won twee races en staat voorlopig derde in de WK-tussenstand. Ondanks al het succes is de honger van de coureur is nog niet gestild.

”Het was redelijk goed, maar het kan altijd beter”, zegt Verstappen op de website van zijn team. ”Ik denk dat we er bij de meeste races het maximale hebben uitgehaald. Nu willen we meer races winnen.” Hoewel het seizoen tot nu toe een succes is, kende de coureur een lastige start. ”Het seizoensbegin was lastiger dan verwacht, maar de twee overwinningen deden ons goed.”

Hoogtepunt

Het absolute hoogtepunt tot dusver was de sensationele overwinning van Verstappen in Oostenrijk. Duizenden Nederlanders zagen hun idool naar de overwinning knallen na een bloedstollend duel met Charles Leclerc. ”Het is ongelooflijk om zoveel steun te hebben. Het geeft je positieve energie voor de race. Je probeert de fans een goed resultaat te schenken. Het is mij nu al twee jaar op rij gelukt om daar te winnen.”

Lievelingsparcours

Verstappen verschijnt over twee weken weer op het circuit, en wel dat van Spa Francorchamps. ”Mijn lievelingsbaan. Het is een fantastisch parcours met al die snelle bochten. Het is een genot om er te rijden.”