Verstappen kijkt tevreden terug ondanks tweede plek: 'Er voor gevochten'

Ondanks een tweede plek in de grand prix van Hongarije vanmiddag is Max Verstappen toch tevreden over zijn race. Een paar ronden voor de finishvlag raakte hij zijn koppositie kwijt aan Lewis Hamilton, die de race won. “We waren net niet snel genoeg”, zei de Nederlander vlak na de finish.

“Jammer, maar we hebben er voor gevochten.” Zowel op de baan als in de pits: het gevecht ging de hele middag tussen de twee topcoureurs. Door een extra pitstop wist de Brit uiteindelijk met verse banden dichtbij Verstappen te kruipen en hem uiteindelijk in te halen.

Lees ook: Lewis Hamilton wint bloedstollende race in Hongarije

‘Onder druk gezet’

“Lewis heeft gegokt en mij onder druk gezet. Ik houd daar wel van. Het was een mooie race. Wij gokten er op dat één stop toereikend zou zijn. Helaas was dat niet zo. Zaterdag was ik de snelste in de kwalificatie, nu tweede in de race. Het was een mooi weekeinde.”

Lees ook: Verstappen dolblij met eerste pole: ‘De auto voelde meteen sterk aan’

‘Dankbaar voor deze race’

Ook Hamilton keek met genoegen terug op het zware gevecht. “Ik ben dankbaar voor deze race. Mijn team heeft mij bijkans gedwongen te gokken en alle risico te nemen. Dat is beloond. Het is geweldig dat we bij Mercedes nu samen dit succes kunnen vieren.”