Sport

Verstappen blij met podiumplek: 'Weer de nodige punten verdiend'

Max Verstappen was best tevreden met zijn derde plek in de Grote Prijs van Singapore. “Het was goed genoeg”, zei de Nederlandse Formule 1-coureur kort na de avondrace op het verlichte stratencircuit Marina Bay.

Inhalen

“Het is moeilijk inhalen hier, dus ik kan blij zijn met mijn podiumplek. Ik heb in ieder geval weer de nodige punten verdiend voor het kampioenschap”, aldus de rijder van Red Bull, die voor de zesde keer dit seizoen op het podium eindigde.

Verstappen schoof in de race op van plek vier naar drie dankzij zijn pitstop. “Ik moest ook wel naar binnen, want mijn banden waren op. Het ging in het begin van de race zo langzaam, dat mijn achterbanden gewoon afkoelden en ik nauwelijks nog grip had. Die pitstop pakte goed uit, want ik won een positie op Lewis Hamilton. Dat was een meevaller.”

Ferrari

In het vervolg van de race was Verstappen niet in staat de voor hem rijdende Ferrari’s van Sebastian Vettel en Charles Leclerc te bedreigen. “Het was vooral een kwestie van de banden goed managen”, zei hij. De drie periodes dat de safetycar in de baan was – na crashes van andere coureurs – maakten dat er niet makkelijker op. “Je kunt achter de safetycar niet voluit rijden, maar moet toch zorgen dat je banden warm blijven. Dat is hard werken. Het kost meer energie dan gewoon je rondjes voluit kunnen rijden.”

Hij vond de snelheid van de Red Bull wel in orde. “Er zijn wel weer wat puntjes waar we aan kunnen werken, maar al met al ben ik blij met mijn podiumplek”, aldus Verstappen, die dit seizoen drie keer derde werd, één keer tweede en twee keer won (Oostenrijk en Duitsland).

ANP