Opmerkelijk

Buurtbewoners in de clinch met woningbouwvereniging over versiering op portieken

De bewoners van de Rotterdamse Eendrachtsstraat konden er wel om lachen: de versiersels die buurtbewoner Adriano had geplaatst op de portieken. Maar lachen kunnen ze inmiddels niet meer, nu de woningbouwvereniging per brief te kennen heeft gegeven dat de versiersels over twee weken weg moeten zijn.

Adriano had enkele portieken aan de kant van de even nummers versierd met apen, kabouters en andere ornamenten. Naar eigen zeggen had de buurtbewoner het gewoon neergezet om de buurt op te vrolijken. Maar die vrolijkheid dreigt binnenkort dus – van de portieken –  te verdwijnen. De buurtbewoners zijn teleurgesteld in het besluit van de woningbouwvereniging.

‘Prima, maar niet op portieken’

Woningbouwvereniging Woonstad Rotterdam reageert schriftelijk bij Hart van Nederland. Ze laten weten initiatieven van bewoners om de buurt te verfraaien juist toe te juichen. Ook zeggen ze erbij te willen helpen, ook financieel.

Deze keer gaat het echter om de veiligheid: “Door de plaatsing worden veiligheidsrisico’s genomen en voor Woonstad staat de veiligheid voorop. Ook de brandweer handhaaft streng bij onveilige situaties.”

Volgens Woonstad zijn er onder de bewoners ook mensen die de versiersels minder mooi vinden. Er zijn zelfs klachten ingediend. Wel geven ze aan in gesprek te blijven met de bewoners en de Vereniging van Eigenaren, zodat de straat toch – binnen de veiligheidsnormen – verfraaid kan worden.