112

Vermiste Utrechtse student neemt contact op met familie

De 21-jarige student uit Utrecht die sinds maandag 6 mei vermist was, heeft contact opgenomen met zijn familie. Dat laten familieleden weten in een bericht op Facebook.

“Afgelopen maandag is ons bericht in grote mate gedeeld. In de tussentijd hebben wij veel tips en hulp gekregen, daarvoor zijn wij erg dankbaar. Hij heeft onlangs contact met ons opgenomen en heeft aangegeven dat hij om persoonlijke beweegredenen, die al geruime tijd spelen, zijn eigen weg verder zelf wil vervolgen”, luidt het bericht.

De student vertrok op 6 mei rond 13.00 uur uit Utrecht en zijn moeder, huisgenoten en vrienden verspreidde een dag later een bezorgd bericht, in de hoop meer te weten te komen.

De student zou een weekendtas bij zich hebben gehad en was onderweg naar zijn studie. Om 17.06 uur is er nog contact geweest met een van zijn huisgenoten. Op dat moment was hij waarschijnlijk in Arnhem en zei snel thuis te zijn, aldus zijn huisgenoot.

Respectvol

Het bericht van zijn vermissing werd tienduizenden keren gedeeld. Nu hij wat van zich heeft laten horen verzoekt zijn familie “respectvol met deze informatie om te gaan en familie, huisgenoten en vrienden hier verder niet meer over te benaderen.”