112

Vermist Rotterdams meisje (12) is weer terecht

De sinds donderdag vermiste scholiere (12) uit Rotterdam is weer terecht. Het meisje is ongedeerd. Ze is aangetroffen in een hotelkamer in Rotterdam.

De verdachte, een Amerikaan van 49 jaar, was ook in het hotel en is aangehouden. Hij heeft geen strafblad in Nederland, maar volgens De Telegraaf is de man eerder veroordeeld wegens seksueel misbruik van minderjarigen.

In gesprek

De politie kon nog niet zeggen hoe het meisje eraan toe is. “Onze collega’s gaan met haar in gesprek om een beter beeld te krijgen van hoe het met haar gaat en wat er is gebeurd”, aldus een politiewoordvoerder.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd een AMBER Alert verstuurd vanwege de vermissing van . De politie had tientallen tips ontvangen.

Afspraak bij orthodontist

Het meisje was sinds donderdag vermist. Ze is rond 12.30 uur vertrokken van haar school aan de Vaandrigstraat in Rotterdam-Crooswijk en zou om 15.00 uur thuis zijn, maar is daar nooit aangekomen. Ze vertelde haar docent dat ze een afspraak had bij de orthodontist, maar al snel bleek uit onderzoek dat ze helemaal geen afspraak had.

Beeld: Video Duivestein