Weer & Verkeer

Vermijd vanaf vanavond Amsterdam: extreme verkeershinder door werkzaamheden

Vermijd dit weekend Amsterdam Zuid per auto of trein, dat is het advies van de gemeente Amsterdam. Door werkzaamheden voorspelt de ANWB vanaf vanavond flinke verkeershinder rondom de hoofdstad.

De komende dagen wordt een gigantische betonnen plaat door de snelweg en het spoor geschoven. Daarom is vanaf donderdagavond 22.00 uur tot tot en met maandagochtend 4 november 5.00 uur is de A10 Zuid richting Utrecht afgesloten.

‘Ga niet naar Amsterdam’

“Donderdagavond zullen mensen er nog niet veel van merken, maar de hele vrijdag wel”, voorziet een woordvoerder van de ANWB. “Als je er niet per se moet zijn, zou ik niet gaan. Een dagje uit naar Amsterdam zou ik uitstellen.”

Ook de gemeente Amsterdam waarschuwt: “Vermijd dit weekend de Zuidas per auto of trein. Vooral op vrijdag zal het enorm druk zijn. Normaal rijden in de ochtendspits op de A10 Zuid richting Utrecht zo’n 10.000 auto’s per uur.”

Omrijden via A5 of A9

Omrijden kan, via de A5 of A9, maar die wegen kunnen dat niet aan. “Omdat iedereen zal gaan omrijden, staan er waarschijnlijk ook de hele vrijdag files op die snelwegen”, aldus de ANWB.

“De omleidingsroutes zullen mogelijk ook op de ring west en ring oost bij Amsterdam problemen veroorzaken. De werkzaamheden zijn ruim van te voren aangekondigd, maar sommige mensen moeten natuurlijk wel de weg op.”

Op zaterdag en zondag zal de verkeershinder naar verwachting minder erg zijn dan op vrijdag. “In de ochtend zal het meevallen, maar overdag zullen er ook in het weekend flinke files ontstaan.”