Sport

Verhoeven en Hari knokken in december toch om wereldtitel

Het gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari op zaterdag 21 december zal toch om de wereldtitel in het zwaargewicht gaan. Eerst zou er geen officiële titel op het spel staan, maar kickboksbond Glory heeft nu toch anders besloten.

Dat meldt De Telegraaf vrijdag. “Alle supporters bleven maar schreeuwen om een titelgevecht. Daarom hebben we besloten om de fans datgene te geven wat ze zo graag willen: een world heavyweight championship”, zegt Glory-directeur Marshall Zelaznik in de krant.

Blessure van Hari

De twee kemphanen stonden in december 2016 al een keer eerder tegenover elkaar. Ook toen stond er geen titel op het spel. Verhoeven won in het Duitse Oberhausen nadat Hari in de tweede ronde met een blessure moest opgeven.

Verhoeven gaf eerder op een persconferentie in Utrecht al aan dat het voor hem geen verschil maakt of er een wereldtitel op het spel staat. „Elk gevecht voelt voor mij als een titelgevecht. Als ik zou verliezen, voel ik me namelijk geen kampioen meer”, zei hij daarover.

Doping van Hari

De 30-jarige Verhoeven zal zijn titel voor de negende keer verdedigen. Sinds het gevecht tegen Hari in 2016 kwam hij vijf keer in actie, de laatste keer tegen de Braziliaan Guto Inocente in september 2018. Hij won toen na vijf ronden op punten.

Hari zelf kwam na het gevecht met Verhoeven een keer in actie. Hij won toen in eerste instantie van Hesdy Gerges, maar die partij werd omgezet naar een No Contest (onbeslist) omdat beide vechters positief testten op verboden middelen.