Nederlander die werd verdacht van vermoorden Roemeens meisje is dood

De Nederlander die verdacht wordt van het verkrachten en vermoorden van een meisje in Roemenië, heeft hier vermoedelijk zelfmoord gepleegd. De Roemeense politie was op zoek naar de man.

De 47-jarige man uit Cuijk kwam maandagmiddag om het leven door een auto-ongeluk in het Brabantse Escharen. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) lijkt het erop dat de man bewust op een vrachtwagen is ingereden. Er was geen sprake van een klopjacht, meldt een woordvoerder.

Lees ook: Klopjacht op Nederlander in Roemenië: verdacht van moord op 11-jarig meisje

De politie kreeg rond 16.00 uur een melding over het ongeval. Het ging om een frontale botsing. De verdachte overleed ter plekke. De vrachtwagen kantelde door de klap, maar de vrachtwagenchauffeur is voor zover bekend niet gewond geraakt.

De man werd verdacht betrokken te zijn geweest bij de vermissing en moord op Mihaela Adriana (11) in Roemenië. Het meisje kwam vrijdag niet thuis van school. Haar ouders sloegen gelijk groot alarm in haar woonplaats Gura Șuții, een dorp ten noordwesten van de hoofdstad Boekarest.

Tekst loopt verder onder de foto

Sporen van wurging

De politie zette honden, helikopters en drones in om Mihaela te vinden, maar tevergeefs. Het meisje werd zondag dood gevonden aan de rand van een bos. Op haar lichaam zouden volgens Roemeense media sporen zijn gevonden die wijzen op wurging.

Niet ver van de plek waar Mihaela gevonden werd, zag de Roemeense politie een voorbijrijdende huurauto. Deze bleek van de Nederlander te zijn. Hij werd verdacht van het ontvoeren, verkrachten en vermoorden van het meisje, aldus Roemeense media. De man zou woensdag in het land zijn aangekomen.

Verhoord en gevlucht

Nadat het meisje vermist was geraakt, zou de Nederlander zijn verhoord als verdachte. Hij is daarna vrijgelaten en zaterdag zou hij ervandoor zijn gegaan. Het OM wil niet verder ingaan op de zaak. Een woordvoerder verwijst naar de politie in Roemenië, die het onderzoek leidt.

Tekst: Redactie/ANP
Foto: SQ Vision