Misdaad

Verdachte geeft zich aan in zaak mishandeling van zwangere vrouw

Een man heeft zich deze week bij de politie gemeld in de zaak van de zwangere vrouw die in juli werd mishandeld in het Amsterdamse Bos. Hij heeft een verklaring afgelegd en is weer op vrije voeten gesteld.

Een zwangere vrouw werd eind juli lastiggevallen en getrapt door een groep mannen in het Amsterdamse Bos in Amstelveen. De verdachte meldde zich bij de politie nadat het nieuws over de mishandeling vorige week bekend werd. Het gaat om een 24-jarige man uit Amstelveen.

Lees ook: Zwangere vrouw mishandeld door groep mannen bij Amsterdamse Bos

Het slachtoffer zette op zaterdag 20 juli rond 17.15 uur iemand af bij het muziekfestival Vunzige Deuntjes, dat op het terrein gaande was. Toen zij terug wilde rijden, liep er een groep van acht jongens voor haar op de weg. Een aantal van hen wilden niet aan de kant gaan.

Getrapt

Het ging het mis wanneer een van de jongens tegen de auto aankwam. De vrouw werd bedreigd en een jongen opende de deur bij de bijrijdersstoel. Ondanks dat de vrouw riep dat ze zwanger is, trapte hij een paar keer hard op haar in.

Een omstander schoot te hulp toen de vrouw uitstapte. Enkele jongens trapten nog een paar keer in op de auto waarna ze ervandoor gingen.

De man die zich aangaf is op het politiebureau aangehouden en verhoord. Hij is inmiddels weer vrijgelaten, maar blijft verdachte in de mishandelingszaak. Of het gaat om de jongen die de vrouw getrapt heeft, is niet bekend.