112

'Verdachte inzake verdwijning meisje (12) is Amerikaan met strafblad voor misbruik van minderjarigen'

De Engelssprekende man die ervan wordt verdacht iets te maken te hebben met de verdwijning van het twaalfjarige meisje uit Rotterdam, zou een Amerikaan van 49 jaar zijn die een strafblad zou hebben wegens seksueel misbruik van minderjarigen.

Bronnen rondom het onderzoek melden dat de man een strafblad heeft aan De Telegraaf, maar de politie laat weten dat de man Nederland in ieder geval geen strafblad heeft. Rond de dertig rechercheurs werken aan de zaak. Er is een Amber Alert uitgegaan voor de “urgente en zorgwekkende” vermissing van het meisje, dat sinds donderdag spoorloos is.

Orthodontist

Ze is rond 12.30 uur vertrokken van haar school aan de Vaandrigstraat in Rotterdam-Crooswijk en zou om 15.00 uur thuis zijn, maar is daar nooit aangekomen. Ze vertelde haar docent dat ze een afspraak had bij de orthodontist. Uit onderzoek blijkt echter dat ze helemaal geen afspraak had.

Lees ook: Klopjacht op Engelssprekende man in vermissingszaak Rotterdams meisje (12)

Ook in het buitenland wordt uitgekeken naar het vermiste 12-jarige meisje. “Het is niet zo dat we vermoedens hebben dat ze in een ander land zit”,  aldus een politiewoordvoerster. “We willen de zoektocht zo breed mogelijk wegzetten en daarom wordt ook het buitenland daarbij betrokken.”

Inmiddels zijn al tientallen tips bij de politie binnengekomen.