112

Verdacht pakketje bij Cultuurfabriek in Veenendaal blijkt loosalarm

Het verdachte pakketje dat vanochtend bij de Cultuurfabriek in Veenendaal werd gevonden, is loosalarm. Onderzoek van de politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie toonde na ruim drie uur aan dat het om een onschuldig pakje ging.

De Cultuurfabriek in Veenendaal werd donderdagmorgen ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje in de buurt van het gebouw, waarin onder meer de bibliotheek en horeca zijn gevestigd. De EOD heeft het pakketje meegenomen.

De politie nam de vondst heel serieus, omdat er de laatste weken meer incidenten bij horecazaken in Veenendaal zijn geweest. Half september werd een handgranaat in een plastic tasje aangetroffen aan de deur van een café.

Lees ook: Explosief gevonden voor café in Veenendaal, horecatent eerder beschoten

Maximale inzet verdacht pakketje

Bij datzelfde café, dat vorig jaar is beschoten, werd een molotovcocktail naar binnen gegooid. In de nacht van dinsdag op woensdag werd de zaak van een broer van deze caféhouder getroffen door een brandbom.

Burgemeester Gert-Jan Kats van Veenendaal heeft na de brandbom bij politie en justitie aangedrongen op maximale inzet. Dat zou hem toegezegd zijn, meldt hij in een tweet.

Foto: Handhaving Veenendaal
ANP