Dieren

'Vegan Streaker' Peter Janssen strikes again, verstoort stierengevecht in Sevilla

Peter Janssen, beter bekend als de Vegan Streaker, is na zijn protest tijdens een riddershow in de Efteling opnieuw in actie gekomen. Zondag verstoorde hij een stierengevecht in de Spaanse stad Sevilla. Een minuut lang rende hij door de arena met een spandoek in zijn handen, waarmee hij de aandacht vroeg voor dierenleed.

“We hadden een spandoek bij ons met ‘Bullfighting is a shame for Spain'”, vertelt Janssen. “Het was ook een boodschap naar de politiek toe van: ‘Jullie kunnen het stoppen. Stop het alsjeblieft. De maatschappij heeft er genoeg van.'”

Geslaagd

Het publiek van het stierengevecht nam zijn actie niet in dank af, maar Janssen ziet dat juist als geslaagd. “Het was wel live op de Spaanse tv, het stond wel in alle kranten,” vertelt hij. “Op dat moment hebben we aandacht kunnen vragen voor het dierenleed, maar uiteindelijk is het stierenvechten wel doorgegaan.”

Lees ook: Vegan Streaker gewond geraakt bij stierengevecht in Colombia

Normaal gesproken wordt Janssen opgepakt door de politie, maar dit keer wist hij de dans te ontspringen. “Ik heb het op een rennen gezet met alle teksten op mijn lichaam, zonder t-shirt. Uiteindelijk is het goed gegaan, maar ik ben heel erg verbaasd dat ik niet mee ben genomen naar het politiebureau.”