Misdaad

Veertien tips na vrijgeven beelden bloedprikoplichters

De politie heeft veertien serieuze tips binnengekregen na het vrijgeven van de beelden van de bloedprikoplichters. Dat laat een woordvoerder aan Hart van Nederland weten. Op de beelden is te zien hoe de oplichters de rekeningen van hun slachtoffers plunderen bij een pinautomaat nadat ze eerst aan huis bloed hebben geprikt.

Ze maken slachtoffers in het hele land en sloegen al toe in Eindhoven, Delft, drie keer in Utrecht en donderdagavond vermoedelijk ook in Goirle. Al werd daar de deur dichtgesmeten door de 65-jarige bewoonster.

Lees ook: Dit zijn de slinkse bloedprikkers die geld van bejaarden aftroggelen

Bloedprikoplichters

Verschillende slachtoffers spreken van een duo, bestaande uit een man en een vrouw, mogelijk in wisselende samenstelling. Met een smoes over een heersende griepepidemie praten de bloedprikoplichters zich binnen.

Via een vingerprik nemen ze bloed af. Daarna delen ze mee dat de bloedwaarde niet in orde is en vertellen ze dat het slachtoffer hiervoor een pil moet slikken. Vervolgens moet het slachtoffer 1 euro pinnen om de pillen te bestellen. Met een zogenaamd pinapparaat kopiëren de nepverplegers de pasgegevens, om later geld op te nemen.

Lees ook: Politie waarschuwt: ‘Criminele groep zit achter babbeltruc met bloedprikken’

Waarschuwing

De politie waarschuwt om de deur niet open te doen als er zonder afspraak verplegend personeel op de stoep staat. Daarnaast wil de politie weten of u deze personen herkent. Als dat zo is kunt u bellen met de opsporingstiplijn 0800-6070, of met meld misdaad anoniem 0800-7000.