112

Jeugdbendes gaan elkaar te lijf met messen en hamers in Rotterdam

Vechtpartijen tussen twee rivaliserende groepen jongeren uit Rotterdam Charlois en IJsselmonde zorgden donderdagavond voor veel onrust. Twee jongens belandden met steekwonden in het ziekenhuis. Er zijn zes tieners aangehouden.

De groepen zaten elkaar achterna en op de Slinge, Asterlo en Schere vonden vechtpartijen plaats in en tram en een bus. De politie vond er een bivakmuts, mes en hamer. Agenten die op de vechtpartijen afkwamen, hielden zes jongeren in de leeftijd van 14 tot 17 jaar aan.

Even later kwam de melding dat er op de Diepenhorst een jongen met een steekwond zou zitten. Een Mobiel Medisch Team kwam met de traumaheli om deze jongen te behandelen. Hij is daarna overgebracht naar het ziekenhuis. Later bleek zich een tweede jongen met een steekwond zich zelf gemeld te hebben in het ziekenhuis.

‘Ik durf ‘s avonds niet naar buiten’

Buurtbewoners reageren geschokt en ontdaan op de gebeurtenissen. “Ik durf ‘s avonds niet meer naar buiten”, vertelt een van de buurtbewoners. “Daarom ben ik nu ook buiten voordat het donker wordt. Dan wil ik weer heel snel terug naar mijn kind.”

De buurtbewoner laat weten zelfs weg te willen uit de wijk. “Ik ben ook al bezig om weg te gaan hier. Zo erg is het. Ik zit met een kind van zes jaar en heb geen zin dat hij er dadelijk tussen zit.”

Jeugdbendes Rotterdam

Het conflict tussen de twee groepen uit Charlois en IJsselmonde is al langer gaande. Eind september gingen de jeugdbendes elkaar ook al te lijf en werden negen jongeren gearresteerd. ook toen droegen zij grote messen bij zich.

Lees ook: Jeugdbendes willen elkaar te lijf met messen in Rotterdam: 9 arrestaties

Om die reden voerde de politie afgelopen weken meerdere preventieve fouilleeracties uit. Daar werden meerdere messen gevonden. De politie is samen met het OM en de gemeente in gesprek met ouders en scholen om de angel uit het conflict te krijgen.