Weer & Verkeer

Vanavond gaat het weer los: Veel regen, onweer, hagel en windstoten

Aanvankelijk is het op de meeste plaatsen droog, maar woensdagnacht volgen vanuit het zuidoosten onweersbuien met lokaal veel regen.

Ook is kans op hagel en windstoten. Aan het einde van de nacht wordt het in het zuiden en midden droog. De minimumtemperatuur ligt rond 13 graden. Er steekt een stevige westenwind op. Aan zee waait het eind van de nacht soms krachtig, windkracht zes.

De buien trekken donderdagochtend vroeg naar het noorden weg. Er is een mix van zon en stapelwolken en met 16-19 graden is de temperatuur gematigd. Vrijdag is het zomers met 23-26 graden. Nieuwe Onweersbuien verdrijven de warmte in de loop van vrijdagmiddag.

Regelmatig zon

Zondag, Eerste Pinksterdag, is het rustiger weer met een matige zuidwestenwind. Het is wisselend bewolkt met regelmatig zon. In de middag is vooral landinwaarts kans op een enkele bui. Het wordt 17 graden op Texel tot 22 langs de oostgrens.

Maandag, Tweede Pinksterdag, lijkt het nog iets warmer te worden met 19 graden op de Wadden tot 24 in het zuidoosten. Dit moeten we wel weer bekopen met een grotere buienkans.