Van der Weijden in goede gezondheid na 11Stedenzwemtocht

Het gaat goed met zwemmer Maarten van der Weijden. Na zijn monstertocht van 195 kilometer door de Friese wateren heeft zijn dokter geen bijzondere blessures gevonden. De organisatie laat weten dat de zwemmer alleen een beetje last heeft van spierafbraak, wat normaal is na een dergelijke inspanning.

Lees ook: Dit was de 11Stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden

”Hij heeft zich vanochtend fris gewassen gemeld bij het ontbijtbuffet in het hotel”, meldt dokter Marco Blanker. ”Hij heeft een uitstekende nachtrust achter de rug. Hij voelt zich wel brak na alle inspanningen. Maar het gaat zoveel beter dan vorige keer, omdat hij nu zoveel fitter uit het water is gekomen”, aldus Blanker.

Ambulance

Van der Weijden werd na de huldiging in Leeuwarden met een ambulance naar het hotel gebracht. Aanvankelijk leek de zwemmer naar het ziekenhuis te gaan voor controle. Maar daar was geen medische noodzaak voor. De zwemmer werd niet liggend, maar zittend vervoerd, wat tekenend was voor zijn goede gezondheid.

Lees ook: Piet Paulusma: ‘Actie Van der Weijden is spontaan feest geworden’

Met het bloed van de zwemmer was ook niks mis. “We hebben hem in het hotel uit zijn pak geholpen, hebben zijn schuurplekken verzorgd en hebben hem op bed gelegd. Hij heeft wel een inhaalslaap gemaakt en zal dat de komende dagen nog wel doen.”

Herstel

De arts gaat ervan uit dat Van der Weijden wel enige tijd nodig zal hebben om volledig te herstellen. “Vorige keer voelde hij zich na twee tot drie weken weer een beetje normaal. Maar omdat hij nu zoveel beter uit het water is gekomen, zou het sneller kunnen gaan.”

Met zijn zwemtocht over 195 kilometer heeft Van der Weijden ruim 3,9 miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek.