Lifestyle & Entertainment

USB-aansluitingen en een uitschuifbare tv: kampeerders willen steeds luxere camper

De moderne camper is al lang geen doodnormale sleurhut meer. Een elektrische toegangsdeur, bluetooth-audio of USB-aansluitingen, niks is te gek in nieuwe luxueuze campers.

De gebruikers vergrijzen, hebben steeds meer vrije tijd en gaan dus ook steeds langer op vakantie. En dan biedt zo’n luxe woning op wielen uitkomst.

Nieuws en voetbal volgen

En ook op vakantie willen vakantiegangers gewoon weten wat er in Nederland speelt, zo blijkt als we mensen spreken die naar een nieuwe rijdende vakantiewoning op zoek zijn. ”Een televisie’tje wil ik wel bij me hebben. Met nieuws en voetbal en dat soort dingen. Die wil ik wel graag hebben”, zegt een potentiële camperbezitter. En uiteraard zit zo’n flatscreen ook ingebouwd in de camper. Uitschuifbaar, natuurlijk. Om ruimte te besparen. De enorme schotel op het dak zien we steeds minder vaak, omdat er vaak ook al een snelle wifi-verbinding te vinden is op de camping.

Volgens trendwatcher Richard Lamb is op vakantie gaan en kamperen al lang geen kwestie meer van met je wc-rol onder de arm naar het toiletgebouwtje lopen. ”Het wordt steeds luxer. En eigenlijk zitten we al op het niveau dat we de luxe van thuis willen meenemen. Dus een beetje glamping, maar dan met campers en caravans.”

Prijskaartje

Er zit natuurlijk wel een prijskaartje aan een beetje camper. Voor eentje met een eigen app, waarmee je op afstand de verwarming of airco kan aanzetten (want dat wil je), kost al gauw een slordige 37.000 euro. Maar het kan ook goedkoper. Voor nog geen 20.000 euro heb je een bescheiden modelletje, mét buitenkeuken, inclusief grille.