Opmerkelijk

Twintig jaar ouder in video van vijf minuten en een hit op internet: gefeliciteerd Lotte!

Van nul tot twintig in vijf minuten. Bij een auto zou dat bijzonder langzaam zijn, maar bij een mens weer uitzonderlijk snel. Maandag komt er (weer) een bijzondere video uit gemaakt door Frans Hofmeester, over zijn dochter Lotte. Die wordt dan namelijk twintig!

Frans en zijn kinderen gaan al jarenlang de wereld over met hun timelapsevideo’s. Dit zijn speciale montages waarin de tijd een stuk sneller voorbij gaat. Frans maakt daarvoor iedere week een opname van zijn kinderen. Die monteert hij achter elkaar en speelt ze dan versneld af. Zo krijg je een bijzonder effect en lijkt het alsof zijn kinderen binnen enkele minuten razendsnel opgroeien.

Trailer voor nieuwe video

Om het jaar komt er een video van Lotte online te staan, waarin ze weer een stukje verder is gegroeid. In het andere jaar komt er een online van haar broertje, Vince. Als voorproefje voor zijn volgende bijzondere video heeft Frans alvast een teaser online gezet. De laatste twee jaar heeft hij echter nog geheim gehouden, die verschijnen maandag.

En het lijkt erop dat veel mensen al zitten te wachten op de nieuwe clip. Al jarenlang zijn ze een grote hit online. En ook maken bedrijven, instellingen en overheden graag gebruik van het materiaal. Momenteel is Lotte te zien in een campagne van de overheid van Wales, die over opvoeding gaat. Die gebruiken daarvoor de eerste zeven jaar van het leven van Lotte.

Meer video’s van Frans en zijn kinderen bekijken? Dat kan onder andere hier op hun Youtubekanaal.