112

Twee verdachten van groepsverkrachting in Den Bosch vrijgelaten

Twee van de acht verdachten die deze week zijn opgepakt voor een groepsverkrachting in Den Bosch zijn vrijgelaten. Dat bevestigt de politie vrijdag aan Hart van Nederland.

Het gaat om twee mannen van 19 en 26 jaar uit Den Bosch. Volgens de politie is er te weinig bewijs om hen langer vast te houden. Hun precieze rol in de groepsverkrachting wordt nog wel onderzocht.

Dinsdag werden acht mannen opgepakt in de zaak. De andere zes blijven sowieso tot maandag vastzitten. Dan worden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris, die dan zal besluiten of ze maximaal twee weken blijven vastzitten. Vijf van hen komen uit Den Bosch en één uit Rosmalen.

Groepsverkrachting in garage

Het onderzoek naar een serie groepsverkrachtingen in een garage in Den Bosch begon te rollen nadat drie tienermeisjes los van elkaar bij de politie hadden gemeld dat ze door meerdere jongens waren verkracht. De politie vermoedt dat er nog meer meisjes slachtoffer zijn geworden.

Lees ook: Politie onderzoekt bedreigingen naar meisjes in zaak rond de groepsverkrachtingen

Van de aangeefsters zijn foto’s en berichten verspreid via sociale media. De politie heeft opgeroepen de berichten niet te delen en gewaarschuwd dat verspreiding van dit soort belastende berichten strafbaar is.

Redactie/ANP