Sport

Triple ThreaT Sportclub v/h Jaar en houdt jongeren op het rechte pad

Uit 900 genomineerden is de Haarlemse basketbalvereniging Triple ThreaT er met de winst vandoor gegaan. Zij halen in de categorie sport de eerst plek en noemen zich heel 2019 de Sportclub van het Jaar.

NOC*NSF ambassadrice en Olympisch schaatster Esmee Visser reikt de prijs uit. “Dit is heel  bijzonder”, reageert oprichter Okrah Donkor.  “We zijn meer dan een basketbalclub alleen, we maken muziek, leiden rolmodellen op, helpen met huiswerk. We zijn een community”.

Potentie

Okrah Donkor richtte zijn club Triple ThreaT vijf jaar geleden op omdat hij potentie zag bij jongeren in zijn wijk, Schalkwijk, wat er niet uitkwam. “Veel jongeren groeien hier op met minder sociaal draagvlak, ik wil dat zij opgroeien met meer perspectief en warmte om zich heen.”

“We zijn heel trots dat wij zo’n club hebben, waar jongeren uit deze wijk naar toe komen en kracht ontwikkelen, dat is geweldig om te zien”, zegt de burgemeester Jos Wienen van Haarlem. Olympisch schaatskampioen Esmee Visser heeft zelf ook veel aan het verenigingsleven te danken. “Het heeft mij tot mijn gouden plak gebracht eigenlijk en bovendien heel veel plezier. Dat is het belangrijkste om tot goede prestaties te komen”.

In de categorie cultuur kreeg muziektheatergezelschap Music All Enschede afgelopen woensdag al de prijs uitgereikt.