Gemeente De Bilt overweegt trekkerverbod bij nieuw landelijk boerenprotest

De gemeente De Bilt denkt na over een mogelijk trekkerverbod tijdens het nieuwe landelijke boerenprotest van volgende week. Boeren gaan demonstreren in Den Haag op het Binnenhof en in Bilthoven bij het RIVM.

Een woordvoerder van de gemeente De Bilt zegt tegen Hart van Nederland dat er wordt onderzocht of er woensdag een trekkerverbod komt of niet. “We houden alle opties open.”

Boerenprotest

Woensdagochtend doen de boeren eerst het rijksgezondheidsinstituut aan. “De Rijksdienst die met schimmige methodes en uitkomsten, ons als grote vervuiler heeft aangewezen”, zo is te lezen in het programma. De boeren trekken de methoden van het RIVM in twijfel.

Na de actie in Bilthoven trekken de boeren naar het Binnenhof in Den Haag. Ze blijven daar net zo lang totdat hun eisen worden ingewilligd door de Nederlandse politiek, lieten ze eerder al weten.

De boeren voeren wederom actie, omdat ze vinden dat de problemen in Nederland voor een groot deel op hun bordje terechtkomen. Het kabinet wil boerenbedrijven saneren om zo de uitstoot van stikstof terug te dringen.