Opmerkelijk

Transavia verbiedt het filmen van stewardessen: deze filmpjes gingen eerder viral

Passagiers op vluchten van luchtvaartmaatschappij Transavia mogen het cabinepersoneel niet meer ongevraagd filmen of fotograferen. Dat meldt De Telegraaf dinsdag.

De nieuwe regel wordt sinds kort voorafgaand aan iedere vlucht omgeroepen in de toestellen van de Nederlandse prijsvechter. Transavia is daarmee een van de eerste maatschappijen die passagiers hier expliciet voor waarschuwt, zo blijkt uit een rondgang van de krant. KLM en TUI hanteren dezelfde regel, maar roepen deze niet om.

De reden van het verbod is dat Transavia niet weet wat er met de gemaakte beelden gebeurt. Filmen of fotograferen mag daarom ook alleen als het cabinepersoneel of piloot daar toestemming voor geeft. Een selfie maken in het vliegtuig is volgens Transavia geen probleem.

Verleidelijk

Toch kan het soms erg verleidelijk zijn om stewards en stewardessen te filmen. Dat bewijzen een aantal filmpjes die in het verleden viral gingen.

Een daarvan is een filmpje van een steward van de Canadese luchtvaartmaatschappij WestJet. De steward demonstreert op komische wijze de veiligheidsinstructies voorafgaand de vlucht.

https://www.youtube.com/watch?v=daG-VFok4PA

Aan boord van Frontier Airlines werd er ook gelachen. Daar toverde een stewardess de doorgaans saaie veiligheidsinstructies om in een drie minuten durende comedyshow.