Sport

Trainer hint op derde duel: 'Badr Hari wil gevecht tegen Rico winnend afsluiten'

Badr Hari kan door een enkelblessure de komende maanden niet meer in actie komen in de ring. Dat heeft zijn trainer Mike Passenier gezegd tegen Hart van Nederland.

Tijdens het gevecht om de wereldtitel met Rico Verhoeven in het Arnhemse Gelredome raakte Badr geblesseerd. Als hij weer helemaal herstelt, schat zijn trainer de kans groot in dat er een derde gevecht met Rico komt.

De Amsterdamse kickbokser blesseerde zich toen hij een trap uitdeelde aan zijn tegenstander. Hij werd op een brancard afgevoerd en naar de eerste hulp gebracht. Daar werd vastgesteld dat Badr een blessure heeft aan zijn linkerenkelband. Om te onderzoeken hoe groot de schade is, gaat hij maandag naar een specialist.

‘Eerst uitzieken en trainen’

Mike Passenier denkt dat het zaterdag niet de laatste keer was dat Badr en Rico tegen elkaar uitkwamen. “Badr wil graag nog een keer een gevecht tegen hem afmaken en winnend afsluiten. Rico heeft nu twee partijen gewonnen op een manier die hij ook niet wil.”

Dus als Badr weer helemaal hersteld is, gaat er een derde titanenstrijd komen, denkt de trainer. “De komende tijd gaat hij eerst uitzieken, trainen en zich weer beter melden. Dan zal er in de loop van de tijd wel weer een uitnodiging komen.”

Mentaal is de klap ook groot voor de geblesseerde kickbokser. “Badr is heel erg teleurgesteld en heeft de komende tijd positieve energie nodig.”

Badr Hari in Rotterdamse club?

Online reageerden veel mensen verbaasd op dat Hari na het gevecht in een Rotterdamse club verscheen. Beelden daarvan werden al snel verspreid op Instagram. Volgens zijn trainer stond de afspraak al lang en wilde Badr niemand teleurstellen.

“Badr had beloofd dat hij na zijn partij aanwezig zou zijn. Dat kan ook met krukken. Die mensen hadden allemaal een kaartje gekocht om Badr te zien, dus als hij kan dan is hij er ook gewoon.”