112

Tot drie keer toe duwen jongeren Stijn's auto de straat op: 'Vermoedelijk gerichte actie'

De eerste keer keek Stijn Kerstens nog gek op toen hij zijn auto midden op de straat zag staan. Hij had ‘m immers de vorige dag zelf netjes geparkeerd langs de weg. Maar na drie keer en het bekijken van de camerabeelden was het duidelijk: jongeren hebben het op hem gemunt.

In anderhalf jaar tijd is de Hyundai Atos van Stijn en zijn vriendin Marinka drie keer midden in de nacht de weg op getrokken. Afgelopen weekend was het weer zover. Het stel uit Oudenbosch is inmiddels behoorlijk angstig en vermoedt een gerichte actie.

Tien jongeren verplaatsen auto

Op de camerabeelden van afgelopen weekend is te zien dat een groep van zo’n tien jongeren op de fiets aankomt en vervolgens zijn auto verplaatst. “Ze zetten hem steeds zo op de weg dat het lijkt alsof jij hem hebt geparkeerd alsof je niet goed wijs bent. Dat doen ze heel slim”, vertelt Stijn.

Het lijken misschien kwajongensstreken, maar dat zijn het volgens Stijn niet. “Tot nu toe hebben we rond de 1000 euro schade gehad. De verzekering gaf ons de keuze: zelf de schade betalen of meer premie betalen. We hebben er maar voor gekozen om zelf te betalen.”

Dit weekend viel de schade gelukkig mee. “Alleen wat krassen in de lak.” De grootste schade zit misschien wel tussen de oren bij Stijn en Marinka. “Het is een kwestie van tijd dat het nog een keer gaat gebeuren.”

Waarom nou juist zij doelwit zijn van de jongeren, is Stijn en Mariska een raadsel.