112

Onrust rond KLM-toestel in Glasgow blijkt loos alarm

Een KLM-toestel is op het vliegveld van het Schotse Glasgow door de brandweer onderzocht. Volgens de vliegmaatschappij is een pakket met dry-ice gaan lekker. Uit voorzorg zijn passagiers uit het toestel gehaald en is de omgeving afgezet.

In een verklaring laat de KLM weten dat een lek is ontstaan in de koeling van een pakket vol glazen buisjes met daarin vaccins. De buisjes zelf zijn intact gebleven, alleen het dry-ice is gaan lekken.

Omgeving KLM-toestel afgezet

Volgens de vliegmaatschappij heeft de brandweer de directe omgeving van het KLM-toestel afgezet. De passagiers zouden niet in gevaar zijn geweest.

Op foto’s vanuit Glasgow is te zien dat er veel brandweerauto’s en politiewagens aanwezig zijn. Volgens de woordvoerder functioneert het vliegveld verder normaal. Aanvankelijk meldde verschillende media dat alle verkeer compleet was stilgelegd en dat de terminal ontruimd zou zijn.

Lees ook: Passagiers KLM-vlucht vast op Sint-Maarten

Het toestel van de KLM arriveerde iets na 10 uur lokale tijd in Glasgow. Het gaat om vlucht KL1473 die om 9.30 uur vertrok van Schiphol. Volgens een woordvoerdre van Glasgow Airport kwam rond 13.30 uur lokale tijd het sein dat de situatie veilig is.