112

Burgemeester van Coevorden: 'Toestand van 5-jarige Kenan stabiel'

De toestand van Kenan, het vijfjarige jongetje dat zaterdag vijf uur vastzat onder het puin van de ingestorte grillroom in Coevorden, is stabiel. Dat zegt burgemeester Bert Bouwmeester zondagmiddag.

Er is zondagochtend contact geweest met de familie. “Kenan is goed door de nacht gekomen, gelukkig”, vertelt Bouwmeester aan Hart van Nederland. Het jongetje ligt nog wel op de intensive care. “Maar de familie hoopt dat hij vanmiddag wel een lichter regime kan krijgen.”

Bij vader in ziekenhuis

Het jongetje ligt samen met zijn vader in het ziekenhuis. “Dat is ontzettend plezierig nieuws voor de familie.” Ook met hem gaat het naar omstandigheden goed. Hij moet nog wel behandeld worden voor onder meer brandwonden.

Na zijn bevrijding werd Kenan met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand was toen zorgwekkend. “De vooruitzichten zijn nu beter dan we zaterdagavond vreesden”, meldt de burgemeester tot slot.

Lees ook: Onderzoek naar explosie grillroom Coevorden gaat maandag verder

De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. De politie gaat maandag verder met het onderzoek. Dat gaat waarschijnlijk nog dagen duren. De ingestorte grillroom is afgezet met hekken.