Sport

Tilburgse fans gelaten na verlies van Ajax in bekerfinale

Gelaten reacties zondagavond bij de Tilburgse fans na het eindsignaal van de bekerfinale tussen Ajax en Willem II. De wedstrijd werd gewonnen door Ajax (4-0). In Tilburg kwamen ongeveer 1500 mensen naar de Heuvel, het centrale plein van de stad, om samen naar de wedstrijd te kijken. De verwachting was dat er ongeveer 5000 mensen zouden komen.

Er waren, voor zover bekend, geen ongeregeldheden in de stad. Het plein liep rond 19.00 uur, even na het einde van de wedstrijd die in stadion De Kuip werd gespeeld, direct leeg. In de Brabantse stad nam de afgelopen dagen de bekerkoorts flink toe, maar de beker ging net als veertien jaar geleden aan de neus van de Tilburgers voorbij.

Lees ook: Ajax verslaat Willem II met 4-0: KNVB-beker in de pocket

Willem II stond voor de vierde keer in de finale van het KNVB-bekertoernooi staat. In 1944 en 1963 wonnen De Tricolores. In 2005 werd verloren van PSV.

18.000 met de club mee naar Rotterdam gereisde fans komen later op de avond terug vanaf de Kuip. De bedoeling is dat zij naar het stadion van Willem II worden gebracht en van daaruit hun eigen weg gaan.

ANP