Tilburgse fans gelaten na verlies bekerfinale

TILBURG (ANP) – Gelaten reacties zondagavond bij de Tilburgse fans na het eindsignaal van de bekerfinale tussen Ajax en Willem II. De wedstrijd werd gewonnen door Ajax (4-0). Ajax heeft hiermee de KNVB-beker gewonnen. In Tilburg kwamen ongeveer 1500 mensen naar de Heuvel, het centrale plein van de stad, om samen naar de wedstrijd te kijken. De verwachting was dat er ongeveer 5000 mensen zouden komen.

Er waren, voor zover bekend, geen ongeregeldheden in de Brabantse stad. Het plein liep even na het einde van de wedstrijd die in stadion De Kuip werd gespeeld, direct leeg. In de Brabantse stad nam de afgelopen dagen de bekerkoorts flink toe, maar de beker ging net als veertien jaar geleden aan de neus van de Tilburgers voorbij. Willem II stond voor de vierde keer in de finale van het KNVB-bekertoernooi. In 1944 en 1963 wonnen de Tricolores. In 2005 werd verloren van PSV.

Gejuich

18.000 met de club mee naar Rotterdam gereisde fans komen later op de avond terug vanaf de Kuip. De bedoeling is dat zij naar het stadion van Willem II worden gebracht en van daaruit hun eigen weg gaan.

In Amsterdam is met blijdschap en tevredenheid gereageerd op de winst. In de kroegen klonk na afloop gejuich, maar de fans lijken ook alweer bezig met de wedstrijd woensdagavond tegen Tottenham Hotspur om een plaats in de finale van de Champions League.

Ajax wordt vanwege die wedstrijd tegen de Spurs niet gehuldigd voor de bekerwinst.