Thijs H. bekent drie moorden

MAASTRICHT (ANP) – Thijs H. bekent dat hij drie moorden heeft gepleegd. Hij zou dat tijdens een psychose hebben gedaan en opdrachten hebben gekregen om te moorden. Dat zei hij vrijdag in de rechtbank in Maastricht tijdens de eerste zitting.

De 27-jarige Limburger staat terecht voor het doden van een vrouw in de Scheveningse Bosjes in Den Haag en van het doden van een vrouw en een man op de Brunssummerheide. De rechtbank had zijn aanwezigheid vrijdag bevolen. H. gaf aan dat hij “volledig” gaat meewerken aan het onderzoek van justitie.

H. zou op zaterdag 4 mei een vrouw hebben gedood in Den Haag, waar hij kort daarvoor op kamers was gaan wonen. Een paar dagen later, op dinsdag 7 mei, zou hij op de Brunssummerheide bij Heerlen een man en een vrouw hebben omgebracht. Een paar uur na de dubbele moord op de Brunssummerheide meldde H. zich bij kliniek Vijverdal in Maastricht. Volgens een van de psychiaters had H. aangegeven dat hij over de heide had rondgezworven.

Vlucht

Nog diezelfde avond ging hij er vandoor. Zijn ouders brachten hem snel terug, maar de volgende ochtend was hij weer verdwenen. De kliniek sloeg alarm, de politie verspreidde de volledige naam en een foto van H. Hij werd later die dag gearresteerd.

De volgende zitting staat gepland op 4 november, ook dan zal de zaak nog niet inhoudelijk behandeld worden.